Islandske spesialiteter
Det islandske kjøkkenet utmerker seg først og fremst med de fine råvarene, fortrinnsvis lam og fisk. En klassisk rett er hangikjøtt, røkt lam som spises både varmt og kaldt. Fisk serveres på mange måter.
Hver lørdag og søndag slår loppemarkedet Kolaportid opp dørene. Fra matavdelingen kan du kjøpe med deg islandske delikatesser som tørrfisk, flatkake og islandsk kaffebrød. Den modige kjøper en boks med hákarl, haikjøtt som i smak og lukt kan måle seg med surstrømming. Ikke noe for den følsomme, men en smakssensasjon som gjerne inntas med det islandske brennevinet Svartedauden. Det sies dessuten at hákarl er bra for magen, siden det er alkalisk.
På blant annet Vestmannaeyjar fanges det lundefugler. Kjøttet er mørkt og har en nesten leveraktig smak. Serveres på enkelte restauranter og kan av og til finnes i frysedisker eller fiskebutikker
Det islandske melkeproduktet skýr liker de fleste. Tradisjonelt spises den utrørt med fløte og sukker, men i dag fås den med en rekke forskjellige smaker. Siden den er nesten fettfri og både mineral- og proteinrik, er den et populært mellommåltid.
Til kaffen passer det godt med en kleina, en slags munk, eller snúdur, som i utseendet ligner våre norske kanelsnurrer, men har en helt annen konsistens. Prøv også den islandske sjokoladen med lakris, en ekte islandsk spesialitet som finnes i en mengde varianter.
Pølsebua Baejarins beztu, «byens beste», er nærmest en institusjon i Reykjavik. Klassikeren «en med alt» serveres med både rå og stekt løk, sennep, ketchup og remulade, men kan også fås slik Bill Clinton foretrakk den – bare med sennep.